fbpx

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Hur mycket värme släpper fönster ut?

Energibesparing genom rätt fönsterval

Att förstå hur mycket värme som går förlorad genom fönster är avgörande för att kunna göra energismarta val för sitt hem. Fönster är en kritisk punkt i en byggnads isolering, och val av rätt fönster kan göra en stor skillnad för både inomhuskomfort och energiförbrukning. Ett fönster med dålig isoleringsförmåga kan leda till onödigt höga uppvärmningskostnader under de kalla månaderna.

Det finns flera faktorer som påverkar hur mycket värme som släpps ut genom fönstren, inklusive fönstrets material, konstruktion och typ av glas. Till exempel, PVC fönster är kända för sin höga energieffektivitet tack vare deras utmärkta isoleringsförmåga. För att lära dig mer om dessa och hur du väljer rätt för ditt hem, kan du läsa vår artikel “Hur väljer man rätt pvc fönster?“.

Isoleringens betydelse för energieffektiva fönster

Isolering är nyckeln till att minska värmeförlusten genom fönster. Ett välisolerat fönster håller värmen inomhus och kylan utomhus, vilket resulterar i lägre energikostnader. Moderna fönster, som de med trä/aluminium-konstruktion, kombinerar estetik med funktionalitet och erbjuder förbättrad isolering jämfört med äldre fönstermodeller.

En annan aspekt att överväga är glasets egenskaper. Dubbelglas eller till och med trippelglas kan erbjuda betydande förbättringar i isoleringsförmåga. För äldre byggnader kan IGLO LIGHT vara en idealisk uppgradering, eftersom de är designade för att förbättra energieffektiviteten utan att kompromissa med byggnadens estetiska värde.

U-värde: Ett mått på fönstrets effektivitet

U-värdet är en teknisk specifikation som anger hur bra ett fönster isolerar. Ju lägre U-värde, desto bättre är fönstrets förmåga att behålla värme. Det är viktigt att jämföra U-värden när man överväger att byta ut sina fönster för att säkerställa att man väljer en modell som effektivt bidrar till hemmets energieffektivitet.

För att få en djupare förståelse av U-värde och andra viktiga aspekter av fönsterisolering, kan det vara värt att utforska Vad du behöver veta om PVC fönster. Denna information kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut som passar dina behov och bidrar till en mer hållbar livsstil.

Optimera ditt hem med energieffektiva fönsterlösningar

Att välja rätt fönster är inte bara en fråga om estetik, det är också en investering i ditt hems energieffektivitet. Genom att installera energieffektiva fönster kan du minska ditt koldioxidavtryck och spara pengar på energiräkningar. Det är en vinst för både miljön och din plånbok.

Om du har smala fönsteröppningar och behöver en skräddarsydd lösning, kan IGLO LIGHT vara den perfekta lösningen för ditt hem. Dessa fönster är inte bara energieffektiva utan också designade för att passa in i unika utrymmen utan att kompromissa med prestanda.

Varför välja Nyttfönster.nu för dina fönsterbehov?

När det gäller att välja nya fönster, är det viktigt att hitta en leverantör som kan erbjuda både kvalitet och värde. En av de stora fördelarna med att välja Nyttfönster.nu är deras engagemang för att alltid erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att locka med tillfälliga kampanjer. Detta transparenta prissättningssätt gör det enklare för kunder att planera sin budget utan obehagliga överraskningar.

Dessutom erbjuder Nyttfönster.nu en användarvänlig onlinebutik som gör det möjligt för kunder att enkelt beställa fönster och tillbehör när som helst på dygnet. Med en pålitlig leveranstjänst och möjligheten till räntefria lån, underlättar de hela köpprocessen, vilket gör det smidigt och tillgängligt för alla att uppgradera sina fönster.

Related Articles

Utforska våra fönster

Vi behöver aldrig köra någon rea, vi har alltid LÅGT PRIS!

PVC FÖNSTER

Våra PVC fönster är en blandning av skönhet och funktionalitet med avancerade lösningar för energibesparing

TRÄ/ALUMINIUM FÖNSTER

Levande känsla av trä på insidan av huset samt att de är riktigt slitstarka och nästan helt underhållsfria på utsidan i aluminium.

BALKONGDÖRRAR

Våra balkongdörrar är baserade på den populära Iglo 5 Classic profilen

Mattias Renberg

Kontakt

info@nyttfonster.nu

Behöver du hjälp med nya fönster?

Relaterade artiklar

Vad är PVC-dubbelglas?

Funktion och Fördelar med Moderna Fönsterlösningar I dagens bygg- och renoveringsindustri är det av största vikt att välja rätt material för sina fönster. En av de mest populära lösningarna är fönster med profiler tillverkade av PVC, som kombinerar estetik med funktionalitet. Dessa fönster är inte bara tilltalande för ögat utan

Läs mer »

Vad är PVC gjort av?

Grundläggande Komponenter i PVC Polyvinylklorid, mer känt som PVC, är en typ av plast som är både mångsidig och hållbar. Det är en termoplast som skapas genom polymerisering av vinylkloridmonomerer. I sin renaste form är PVC styv och kan vara svår att arbeta med, men genom att tillsätta mjukgörare, stabilisatorer

Läs mer »

Varför PVC-fönster?

Fördelarna med PVC som material i fönstertillverkning Att välja rätt material för sina fönster är en viktig del av att skapa ett hem som inte bara är vackert, utan också energieffektivt och hållbart. PVC, eller polyvinylklorid, är ett material som blivit alltmer populärt för fönsterramar, tack vare dess många fördelar.

Läs mer »
Varukorg