fbpx

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

pvc-front1

Vad är PVC Fönster?

PVC fönster, även kända som fönster tillverkade av polyvinylklorid, är en populär typ av fönster som erbjuder många fördelar för husägare. Dessa fönster har blivit alltmer populära på grund av deras hållbarhet, låga underhåll och utmärkta isoleringsförmåga. I den här artikeln kommer vi att utforska vad PVC fönster är och varför de kan vara ett bra val för ditt hem.

Fördelar med PVC fönster

  • Lång Livslängd: PVC fönster är kända för sin långa livslängd. Materialet är motståndskraftigt mot korrosion och ruttnar inte, vilket innebär att fönstren kan hålla i många år utan att behöva bytas ut.
  • Lågt Underhåll: Till skillnad från träfönster som kräver regelbunden målning och behandling, behöver PVC fönster minimalt med underhåll. De behöver endast rengöras med såpa och vatten för att behålla sitt utseende.
  • God Isolering: PVC fönster erbjuder utmärkt termisk isolering. Detta kan hjälpa till att hålla ditt hem varmt på vintern och svalt på sommaren, vilket kan leda till lägre energikostnader.
  • Miljövänligt: PVC fönster kan vara ett mer miljövänligt alternativ eftersom de är energieffektiva och kan återvinnas i slutet av sin livscykel.
  • Variation i Design: Med PVC fönster finns det en stor variation i design och färg, vilket gör det enkelt att hitta ett alternativ som passar just ditt hem.

Installation och underhåll av PVC fönster

Installationen av PVC fönster bör utföras av professionella för att säkerställa att de är korrekt installerade och isolerade. När fönstren är på plats är underhållet enkelt. De behöver inte målas om och är motståndskraftiga mot väder och vind. För att rengöra dem, använd en mjuk trasa och ett milt rengöringsmedel för att ta bort smuts och damm.

Är PVC fönster rätt val för dig?

Att välja rätt fönster för ditt hem är ett viktigt beslut. PVC fönster erbjuder många fördelar, men det är viktigt att överväga dina specifika behov och preferenser. Tänk på faktorer som klimat, husets arkitektur och din budget när du bestämmer om PVC fönster är det bästa valet för ditt hem.

Sammanfattningsvis är PVC fönster ett hållbart, lågt underhåll och energieffektivt alternativ som kan förbättra komforten och utseendet på ditt hem. Med deras långa livslängd och förmåga att stå emot olika väderförhållanden är de ett smart val för många husägare.

Related Articles

Utforska våra fönster

Vi behöver aldrig köra någon rea, vi har alltid LÅGT PRIS!

PVC FÖNSTER

Våra PVC fönster är en blandning av skönhet och funktionalitet med avancerade lösningar för energibesparing

TRÄ/ALUMINIUM FÖNSTER

Levande känsla av trä på insidan av huset samt att de är riktigt slitstarka och nästan helt underhållsfria på utsidan i aluminium.

BALKONGDÖRRAR

Våra balkongdörrar är baserade på den populära Iglo 5 Classic profilen

Mattias Renberg

Kontakt

info@nyttfonster.nu

Behöver du hjälp med nya fönster?

Relaterade artiklar

Vad är PVC-dubbelglas?

Funktion och Fördelar med Moderna Fönsterlösningar I dagens bygg- och renoveringsindustri är det av största vikt att välja rätt material för sina fönster. En av de mest populära lösningarna är fönster med profiler tillverkade av PVC, som kombinerar estetik med funktionalitet. Dessa fönster är inte bara tilltalande för ögat utan

Läs mer »

Vad är PVC gjort av?

Grundläggande Komponenter i PVC Polyvinylklorid, mer känt som PVC, är en typ av plast som är både mångsidig och hållbar. Det är en termoplast som skapas genom polymerisering av vinylkloridmonomerer. I sin renaste form är PVC styv och kan vara svår att arbeta med, men genom att tillsätta mjukgörare, stabilisatorer

Läs mer »

Varför PVC-fönster?

Fördelarna med PVC som material i fönstertillverkning Att välja rätt material för sina fönster är en viktig del av att skapa ett hem som inte bara är vackert, utan också energieffektivt och hållbart. PVC, eller polyvinylklorid, är ett material som blivit alltmer populärt för fönsterramar, tack vare dess många fördelar.

Läs mer »
Varukorg