fbpx

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Så håller du dina fönster och dörrar i toppskick

Så håller du dina fönster och dörrar i toppskick

Hur du rengör dina fönster och dörrar

Att hålla dina fönster och dörrar rena är inte bara viktigt för att bibehålla deras estetiska utseende, utan det är också avgörande för deras långsiktiga hållbarhet och funktion. Här är några enkla steg för att rengöra dina fönster och dörrar och hålla dem i toppskick:

Först och främst, använd en mild rengöringslösning och en mjuk trasa eller en svamp för att torka av glasrutor och ramar på fönster och dörrar. Undvik starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel eftersom de kan skada ytan. Se till att torka av eventuellt överflödigt vatten omedelbart för att förhindra fläckar eller vattenmärken.

För trä/ aluminium fönster är det också viktigt att regelbundet tvätta och behandla trädetaljerna för att skydda dem mot fukt och mögel. Använd en trärengöringsprodukt och följ tillverkarens anvisningar. Efter rengöring och torkning kan du applicera en träskyddsprodukt som hjälper till att bevara träets naturliga skönhet och förhindra skador från sol, regn och snö. Se också till att hålla aluminiumdelen fri från smuts eller fläckar genom att torka av det med en mjuk trasa eller svamp.

Hur du justerar och underhåller dina fönster och dörrar

För att dina fönster och dörrar ska hålla sig i toppskick är det viktigt att regelbundet justera och underhålla dem. Här är några användbara tips för att göra detta:

För det första, kontrollera regelbundet att dina fönster och dörrar öppnas och stängs smidigt utan att fastna eller gnissla. Om du upptäcker att de inte fungerar som de ska, kan det vara dags att justera gångjärnen eller byta ut slitna delar.

För träfönster är det också viktigt att regelbundet kontrollera och försegla eventuella sprickor eller skador i träet. Detta hjälper till att förhindra fuktinträngning och minska risken för röta eller mögel. Använd en träspackel eller ett liknande material för att fylla i sprickorna och se till att ytan är jämn och målad eller lackad för att skydda träet.

Hur du förbättrar energieffektiviteten hos dina fönster och dörrar

Att förbättra energieffektiviteten hos dina fönster och dörrar kan hjälpa dig att minska din energiförbrukning och spara pengar på lång sikt. Här är några sätt att göra det:

För det första kan du installera väderlister runt fönster och dörrar för att förhindra drag och att kall luft tränger in. Se till att väderlisterna är väl förseglade och att de täcker eventuella glipor eller springor.

För att ytterligare förbättra isoleringen kan du också investera i energieffektiva fönster och dörrar. Dessa har avancerade lösningar för att förhindra värmeförlust och minska effekten av kall luft eller varma strålar från solen. PVC-fönster och trä/aluminiumfönster, såsom de som erbjuds av Nytt Fönster, är exempel på produkter som kan hjälpa till att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Related Articles

Utforska våra fönster

Vi behöver aldrig köra någon rea, vi har alltid LÅGT PRIS!

PVC FÖNSTER

Våra PVC fönster är en blandning av skönhet och funktionalitet med avancerade lösningar för energibesparing

TRÄ/ALUMINIUM FÖNSTER

Levande känsla av trä på insidan av huset samt att de är riktigt slitstarka och nästan helt underhållsfria på utsidan i aluminium.

BALKONGDÖRRAR

Våra balkongdörrar är baserade på den populära Iglo 5 Classic profilen

Mattias Renberg

Kontakt

info@nyttfonster.nu

Behöver du hjälp med nya fönster?

Relaterade artiklar

personer som monterar nya fönster
Nytt

Vad väger ett pvc fönster?

Faktorer som påverkar vikten på dina fönster När det kommer till att välja fönster för ditt hem, är det många faktorer att ta hänsyn till. En av dessa är vikten på fönstret, vilket kan påverka allt från installationen till den långsiktiga hållbarheten. PVC-fönster är kända för sin lätthet jämfört med

Läs mer »

Är UPVC bra för utomhusbruk?

Varför Välja UPVC för Dina Exteriörprojekt? UPVC, eller oplastiserad polyvinylklorid, är ett material som blivit alltmer populärt för användning i bygg- och renoveringsprojekt, särskilt för fönster och dörrar. Dess hållbarhet och låga underhåll gör det till ett utmärkt val för utomhusbruk. UPVC står emot väder och vind, vilket innebär att

Läs mer »

Vad är fördelen med UPVC?

Varför Välja UPVC Fönster? UPVC, eller oplastiserad polyvinylklorid, är ett material som blivit alltmer populärt för fönstertillverkning. Detta beror på dess utmärkta isoleringsförmåga och låga underhållskrav. Ett UPVC-fönster kan hålla ditt hem varmt under vintern och svalt under sommaren, vilket bidrar till lägre energikostnader och en mer behaglig inomhusmiljö. Utöver

Läs mer »
Varukorg