fbpx

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Så håller du dina fönster och dörrar i toppskick

Så håller du dina fönster och dörrar i toppskick

Hur du rengör dina fönster och dörrar

Att hålla dina fönster och dörrar rena är inte bara viktigt för att bibehålla deras estetiska utseende, utan det är också avgörande för deras långsiktiga hållbarhet och funktion. Här är några enkla steg för att rengöra dina fönster och dörrar och hålla dem i toppskick:

Först och främst, använd en mild rengöringslösning och en mjuk trasa eller en svamp för att torka av glasrutor och ramar på fönster och dörrar. Undvik starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel eftersom de kan skada ytan. Se till att torka av eventuellt överflödigt vatten omedelbart för att förhindra fläckar eller vattenmärken.

För trä/ aluminium fönster är det också viktigt att regelbundet tvätta och behandla trädetaljerna för att skydda dem mot fukt och mögel. Använd en trärengöringsprodukt och följ tillverkarens anvisningar. Efter rengöring och torkning kan du applicera en träskyddsprodukt som hjälper till att bevara träets naturliga skönhet och förhindra skador från sol, regn och snö. Se också till att hålla aluminiumdelen fri från smuts eller fläckar genom att torka av det med en mjuk trasa eller svamp.

Hur du justerar och underhåller dina fönster och dörrar

För att dina fönster och dörrar ska hålla sig i toppskick är det viktigt att regelbundet justera och underhålla dem. Här är några användbara tips för att göra detta:

För det första, kontrollera regelbundet att dina fönster och dörrar öppnas och stängs smidigt utan att fastna eller gnissla. Om du upptäcker att de inte fungerar som de ska, kan det vara dags att justera gångjärnen eller byta ut slitna delar.

För träfönster är det också viktigt att regelbundet kontrollera och försegla eventuella sprickor eller skador i träet. Detta hjälper till att förhindra fuktinträngning och minska risken för röta eller mögel. Använd en träspackel eller ett liknande material för att fylla i sprickorna och se till att ytan är jämn och målad eller lackad för att skydda träet.

Hur du förbättrar energieffektiviteten hos dina fönster och dörrar

Att förbättra energieffektiviteten hos dina fönster och dörrar kan hjälpa dig att minska din energiförbrukning och spara pengar på lång sikt. Här är några sätt att göra det:

För det första kan du installera väderlister runt fönster och dörrar för att förhindra drag och att kall luft tränger in. Se till att väderlisterna är väl förseglade och att de täcker eventuella glipor eller springor.

För att ytterligare förbättra isoleringen kan du också investera i energieffektiva fönster och dörrar. Dessa har avancerade lösningar för att förhindra värmeförlust och minska effekten av kall luft eller varma strålar från solen. PVC-fönster och trä/aluminiumfönster, såsom de som erbjuds av Nytt Fönster, är exempel på produkter som kan hjälpa till att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Related Articles

Mattias Renberg

Kontakt

info@nyttfonster.nu

Behöver du hjälp med nya fönster?

Relaterade artiklar

Putsa glas som ett proffs

markdown Att hålla fönstren rena och klara är en viktig del av hemmets underhåll. Rena fönster släpper in mer ljus och förbättrar utsikten, men hur putsar man glas på bästa sätt? Här följer några steg för att uppnå skinande rena fönster utan ränder. Du behöver: Diskmedel Gummiskrapa Luddfri handduk Fönsterpäls

Läs mer »
nyttfönster.nu
Nytt

Varför välja billiga fönster från Nyttfönster.nu för ditt hem

Varför välja nyttfönster.nu för prisvärda nya fönster Letar du efter nya fönster som kombinerar både prisvärdhet och kvalitet? Då är nyttfönster.nu det självklara valet. Här hittar du ett brett utbud av fönster som inte bara är estetiskt tilltalande utan också energieffektiva, vilket innebär att du kan spara pengar på dina

Läs mer »
Kvalitetsfönster
Nytt

Kvalitetsfönster till rimliga priser hos Nyttfönster.nu

Fördelarna med PVC Fönster När det kommer till att välja fönster för ditt hem, är det viktigt att tänka på både estetik och funktionalitet. PVC fönster erbjuder en optimal kombination av dessa egenskaper, samtidigt som de bidrar till energibesparingar. Dessa fönster är inte bara tilltalande för ögat utan också konstruerade

Läs mer »
Varukorg