fbpx

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

Spinnvägen 5

90361 Umeå

info@nyttfonster.nu

090-787 70 55

Mån - Fre: 08-16

Onlinebutiken alltid öppen

billiga PVC fönster från Nyttfönster.nu

Putsa glas som ett proffs

Att hålla fönstren rena och klara är en viktig del av hemmets underhåll. Rena fönster släpper in mer ljus och förbättrar utsikten, men hur putsar man glas på bästa sätt? Här följer några steg för att uppnå skinande rena fönster utan ränder.

Du behöver:

  • Diskmedel
  • Gummiskrapa
  • Luddfri handduk
  • Fönsterpäls eller kökssvamp
  • Glasskrapa

1. Vatten och diskmedel

Börja med att blanda vatten med en liten mängd diskmedel i en hink eller blomspruta. Använd inte för mycket diskmedel då det kan orsaka flammighet på glaset. Om det är kallt ute kan du tillsätta spolarvätska eller T-röd för att förhindra att vattnet fryser på rutan. Använd inte heller för varmt vatten då det avdunstar för snabbt.

2. Rengöra glaset

Använd en fönsterpäls eller en kökssvamp med en vit, icke-repande skrubbsida. Doppa svampen i lösningen och krama ur den måttligt. Tvätta sedan glaset med så mycket vatten som möjligt utan att det droppar. Detta förhindrar att vattnet hinner avdunsta och lämnar fläckar. Var försiktig så att du inte har några smutspartiklar på svampen som kan repa glaset. För att ta bort fläckar som fågelspillning, använd en glasskrapa och skrapa endast på blött glas.

3. Använd gummiskrapa

Torka först en torr rand horisontellt överst på glaset med en luddfri handduk. Detta blir din startsträcka. Se till att gummiskrapan är torr och dra den sedan från toppen av glaset och neråt, håll samma vinkel hela tiden. Torka av skrapan mellan varje drag och överlappa lite för att undvika ränder. Avsluta med att torka av kanterna på fönstret.

Med dessa enkla steg kan du putsa dina fönster så att de blir lika rena och klara som om de vore putsade av ett proffs. Glöm inte att regelbundet rengöra dina fönster för att upprätthålla ett skinande resultat och en trivsam hemmiljö.

Related Articles

Utforska våra fönster

Vi behöver aldrig köra någon rea, vi har alltid LÅGT PRIS!

PVC FÖNSTER

Våra PVC fönster är en blandning av skönhet och funktionalitet med avancerade lösningar för energibesparing

TRÄ/ALUMINIUM FÖNSTER

Levande känsla av trä på insidan av huset samt att de är riktigt slitstarka och nästan helt underhållsfria på utsidan i aluminium.

BALKONGDÖRRAR

Våra balkongdörrar är baserade på den populära Iglo 5 Classic profilen

Mattias Renberg

Kontakt

info@nyttfonster.nu

Behöver du hjälp med nya fönster?

Relaterade artiklar

Vilken typ av fönster ska man välja?

Faktorer att överväga när du väljer fönster När det kommer till att välja rätt fönster för ditt hem, finns det flera faktorer att beakta. Energi-effektivitet, underhåll, estetik och budget är några av de viktigaste aspekterna. Ett energieffektivt fönster kan till exempel bidra till lägre uppvärmningskostnader och en mer hållbar livsstil.

Läs mer »

Hur länge håller ett PVC-fönster?

Livslängd och hållbarhet för moderna fönsterlösningar När det kommer till att välja fönster till ditt hem, är det viktigt att förstå hur olika material och konstruktioner påverkar deras livslängd. PVC-fönster har blivit ett populärt val för många hushåll, tack vare deras hållbarhet och låga underhållskrav. Dessa fönster är designade för

Läs mer »

Varför aluminiumfönster?

Fördelarna med Aluminium som Material i Fönsterkonstruktion Aluminium har länge varit ett populärt materialval inom bygg- och renoveringsindustrin, och det är inte svårt att förstå varför. Detta lättviktiga men ändå robusta material erbjuder en rad fördelar som gör det till ett utmärkt val för fönsterkonstruktion. Aluminiumfönster är kända för sin

Läs mer »
Varukorg